Copyright © www.forumkultur.se All Rights Reserved

kommande föreställningar

(vänligen scrolla ned för att hitta din önskade föreställning)

FORUM presenterar

2.3–12.4 2017

tis-fre kl. 12-17, lör kl. 14-16 el. enl. ö.k. PÅGÅR NU!

Gunnar Smoliansky

FLANÖREN

En unik utställning av fotografier med fokus på meddelanden människor emellan,

i urval av Kim Klein. Utställningen ingår i Forums nya konstserie BRICOLAGE

i regi av Kim Klein med betydelsefulla konstnärer.

Gunnar Smoliansky är en av våra stora fotografer och behöver ingen närmare presentation. Både bredden och omfånget av hans konst har visats i utställningar som »En bild i taget« på Kulturhuset i Stockholm. Här på Forum har vi valt att fokusera på ett unikt tema i Gunnar Smolianskys bildvärld: dessa – ibland nästan osynliga men ändå starkt gripande – meddelanden som människor placerar och lämnar efter sig på allmänna platser såväl i staden som på landet. Utställningen kallas »Flanören« eftersom den går på djupet av Gunnar Smolianskys arbetsmetoder, där promenader med öppet sinne för världen är lika grundläggande som briljant kamerateknik och virtuost mörkrumsarbete. Det som utmärker flanören, och också skiljer honom/henne från de flesta av sina medmänniskor, är förmågan att extrahera mening ur saker och ting som inte nödvändigtvis är arrangerade på det utstuderade sättet som de brukar vara vår tid. Vi kan kalla det för fotografisk alkemi som visar oss hur alldagliga substanser kan förvandlas till de ädlaste av metaller.

 

konstnärlig ledare: Jean Claude Arnault

 

Hjärtligt välkommen till utställningen 2 mars (kl. 16-19) t.o.m. 12 april 2017, tis-fre kl. 12-17, lör kl. 14-16 eller enligt överenskommelse med Jean Claude Arnault på 0708 34 25 11.

 

 

 

*

 

FORUM presenterar

onsdag 29 mars 2017 kl. 19.00: MODERSMÅL SOM PLATS – EXILEN – (klicka för att boka)

 

 

ONSDAG 29 MARS 2017 kl. 19.00 – MODERSMÅL SOM PLATS – EXILEN –

 

 

Forum gästas av flera framstående författare, filosofer, skådespelare och musiker – en unik föreställning med litteratur, poesi, reflektion och musik.

Skådespelarna THÉRÈSE BRUNNANDER och KRISTER HENRIKSSON samt poeten KATARINA FROSTENSON framför ett urval dikter av poeter som alla gestaltat sina förhållanden till modersmål och exil. Poeter som Brodsky, Almqvist, Sachs, Ovidius, Sebald m. fl. återger både yttre och inre språk- och landskonflikter, och skärskådar i sina texter begreppen modersmål och exil.

 

Med poesin som språngbräda reflekterar framstående författare och filosofer kring temat.

CECILIA SJÖHOLM, professor i estetik har ägnat stor del av sin forskning åt Hannah Arendt, tysk teoretiker/filosof med judiskt ursprung och den som definierade modersmål som filosofiskt begrepp. ANDERS OLSSON, professor i litteraturvetenskap med exilen som specialområde, och författaren ARIS FIORETOS.

 

Diktläsning och reflektioner varvas med musik av exilmusikern Béla Bartók. Bland annat Sonat för violin solo i framförande av CHRISTIAN BERGQVIST, och stycken ur Mikrokosmos i framförande av konsertpianisten ROLAND PÖNTINEN.

 

 

konstnärlig ledning och regi: Jean Claude Arnault

 

medl.pris: 160 kr

ord. pris: 220 kr

Boka biljett/er via forum@bredband.net, tel 08342541

eller KLICKA HÄR för att göra din bokning online

113 22 Stockholm

Öppettider:

vardagar 10.30-17.00

Telefon:

08-34 25 41

 

E-post:

forum@bredband.net